Vilken är din klädstil?

Alla har vi olika smak när det kommer till klädstilar. För det mesta så följer vi det mode som finns och kanske inte tänker så mycket på hur vi klär oss. Vi tar det som finns i garderoben och är nöjda med det.

Om vi ska börja fundera lite mer på hur vi klär oss så finns det massor med varianter att tänka på. Det finns olika uttryck för klädstilar, Smart Casual är en av dessa och menas med vi brukar kalla för klädkod udda kavaj. Man kan säga att det är en mix av dressat men ändå avslappnat. Det kan vara en skön mix av t-shirt och kavaj eller chinos, sneakers och kavaj. Det går att blanda rätt så fritt utan att det bli street av det hela.

Det finns som sagt inga krav på att det måste vara en kavaj med i stilen för att det ska vara Smart Casual utan det många gånger så är det en balans man eftersträvar med sina kläder. Avslappnat är ett ledord när det kommer till klädstilen. Och att vara hel och ren. Ett par trasiga jeans kan vara snyggt i kombination med en hoodie om man vill mixa fram en stil mer åt streethållet.

Många gånger så gäller det att man själv trivs i den outfit man väljer. På så sätt så utstrålar man en självkänsla som överskuggar de kläder man har på sig.