Rensa i smyckeskrinet

Visst kan det ibland bli för mycket som ligger och skräpar i ett smyckeskrin? Kanske är det dags att städa ur och strukturera upp sin smyckessamling. Lika väl som vi rensar ur våra garderober så gäller det att vi någon gång tar en titt vad som finns i våra skrin med smycken.

Rensa ur och städa smyckeskrinet

Lägg ut allt du har i ditt skrin på matbordet och sortera upp i högar. Guldsmycken i en hög, silversmycken i en och så vidare. Nästa steg blir vad som ska finnas kvar och vad som inte ska finnas kvar. Guldsmycken kan du med fördel skicka till Guldpost för värdering.  Vem vet du kanske sitter på en smärre förmögenhet som du aldrig använder. Då är det bättre att få pengar för det och antingen göra något skoj eller köpa nya smycken. Andra smycken som du kanske vill sälja kan du lägga upp på exempelvis Blocket.

Mer förvaring för dina smycken

Det finns smidiga smyckesträd som man kan köpa. Eller om man är en händig person så kan man bygga ett eget smyckesträd och instruktioner via Youtube. På så sätt så kan du spara lite plats i ditt smyckeskrin genom att hänga dina halsband och kedjor i trädet. Det finns säkert andra varianter för hur du ska förvara dina smycken och det gäller att man hittar det sätt som passar en bäst. Helt klart efter du rensat ut så kommer du att få plats för nya fina smycken både i ditt nya träd men också i ditt nyss rensade skrin.