Koll på familjens frisyrer

hemmaklippning

Det kan mycket väl vara så att antingen mamma eller pappa är duktiga på att klippa hår och hålla koll på familjens frisyrer. Det är inte alls ovanligt att upp till en viss ålder så sker klippningen hemma vid köksbordet. Det kanske är först vid tonåren som det blir en viss diskussion om att gå till en vanlig frisör.

Fram till den tiden så är det inget som hindrar att klippa de små liven själv hemma. Kanske det är så att kunskapen är så bra att även de vuxna i huset klipper sig själva. Se till att skaffa bra utrustning för detta. Det hjälper till att ha bra saxar och även maskiner hemma för att klippa.  Ni kan även köpa professionella frisörset om det är något som skulle intressera er.

Så länge som era barn accepterar att bli klippta av er så är det bra. Kolla upp om det finns kurser i klippning som ni kan gå för att bättra på era kunskaper. Då kanske ni kan längre upp i åldrarna klippa er familj hemmavid. Självklart så går det inte att tvinga någon i familjen att låta sig bli klippt hemma. Om det är så att det är frisör som gäller så får man ge med sig och det blir salongen nästa för den som vill.