Förberedd för hösten

Det är i skrivande stund en av de första riktigt kalla dagarna i slutet av september. Gradantalet orkar sig knappt över nollan och det är definitivt att sommarens sista dag har passerat. Dags att förbereda sig inför hösten.

Och att förbereda sig inför hösten det kan man göra på lite olika sätt för att livet ska bli fint och fortsätta vara färgglatt även om sommarvärmen är lika försvunnen som semesterkassan. Vi ger några tips på saker att förbereda dig eller ditt hem på inför hösten.

Hösten

Höstgarderoben

Som sagt så börjar graderna krypa ner mot minusgrader och frost igen, och därmed så är det dags för de flesta av oss att lägga shorts och linne på den inre hyllan i garderoben. Nu är det varma rejäla kläder som börjar dominera de främre hyllorna igen och därmed kan det också vara dags att införskaffa lite nytt till höstgarderoben. Är ni som vi ett fan av funktionella och rejäla kläder som ändå har stil, då kommer ni att tycka om kläder från Barbour som vi tänkte rekommendera.

Barbour är ett klädmärke som grundades i slutet av 1800-talet och hade då som mål att tillverka kläder för det krävande klimatet i Skottland. Inspirationen till kläderna hämtade man från Nordsjöfiskarnas kläder som var mycket slitstarka och funktionella. Det fina med dessa plagg är att de dessutom är riktigt snygga.

Mysinredningen

När det mörknar ute så är det klassiskt att kurra ihop sig inomhus i soffan tillsammans med en filt och en större antal kuddar än nödvändigt. Se till att ordna fram sådana saker samt införskaffa värmeljus och andra trevliga mysdetaljer. En mjuk matta under tv-bordet är en självklar favorit.

Mörkret

Mörkret är som sagt på väg och det är ett faktum att det tär på många människor. Det är inte ovanligt att man blir lite deprimerad, men det finns saker att göra för att förbereda sig på mörkret. Du kan läsa mer om detta på artikeln vi länkade till som finns att läsa i Varbergsposten, men det man i huvudsak råder till är tre saker:

  • Fånga dagsljuset – Ta en promenad i dagsljuset, stanna inte inne hela dagen tills det hunnit bli mörkt. Jobbar du, ta en promenad på lunchen. Solljuset är starkt kopplat till vårt psykiska välmående.
  • Sömnbalans – Hitta balans i din sömnrytm, sov på rätt tider och sov rätt tid.
  • Motion – Att motionera får oss att må bra, både fysiskt och psykiskt.
  • Lev i nuet – Det sista tipset är förmodligen också ett av det bästa och går att applicera under hela året och inte bara under höst/vintermånaderna. Var och lev i nuet, oroa dig inte för något som ska komma senare – mörker, kyla, stress eller liknande. Det är ju onödigt att må dåligt över något flera gånger istället för kanske inte alls.