Mobilen som accessoar

Mobilen blir en allt större del av våra liv där vi allt oftare förlitar oss på appar för att effektivisera våra liv. Som ett naturligt steg i denna utveckling gör vi de allt mer personliga. Mobilutvecklarna börjar som svar på det släppa mobiler som inte försöker skryta med funktioner och kraft utan som istället marknadsförs med hur snygga och moderiktiga de är.

rött överdrag för mobilenEn av de tillverkare som släppt modemobiler är LG. De nöjde sig inte heller med att bara släppa en snygg mobil utan gick steget längre och gjorde det i samarbete med ett av världens mest kända modehus, Prada. Mobilen körde precis som majoriteten av dagens telefoner Android. Även om specifikationerna på mobilen inte direkt var revolutionerande var den absolut inte slö. För de allra flesta skulle den absolut fungera som en vardagsmobil, även om man ibland kan behöva vänta några sekunder extra på att saker skall hända.

Självklart får man betala lite extra för att få en modemobil. Speciellt om den som LG’s alternativ bär Pradas namn. Detta blir extra kostsamt om man redan har en mobil man är nöjd med.

Billigare alternativ

Som tur är finns det billigare lösningar än att köpa en helt ny mobil. I Japan har lösningen länge varit mobilsmycken, små figurer eller kristaller som man hänger fast med en tråd i mobilen. Vanligare här i väst är skal eller ”skins” till mobiltelefonen. Även dessa finns i östasiatisk variation. Kolla till exempel på den här länken. Det skalet tar det japanska designkonceptet med  smyckesinspirerade kristaller och blir något som även fungerar bra i västvärlden.

Om man tycker det är för prinsessliknande så finns det många andra designer att välja på. Allt från moderiktiga mönster och texturer till serietidningsutklipp, det finns verkligen något som passar alla. Oavsett hur man vill uttrycka sig.