Träning och att leva hälsosamt

Att leva hälsosamt är vi nog många som försöker, vissa lyckas bättre medans andra tar det som det kommer. Att träna är hälsofrämjande kan vi alla vara överens om och det gäller att man tränar rätt när man tränar.

Det finns många fördelar med att träna och det är den regelbundna träningen som är viktig, vi bli mer sällan sjuk och vi lever betydligt längre. Tyvärr så kan det uppstå skador när man tränar om man inte tränar rätt.

Om något gått fel

Skulle man känna att något gått fel så ska man absolut uppsöka de bästa för att få vård. Adolf Fredriks Fysiocenter tillhandahåller naprapater, sjukgymnaster, kiropraktorer, dietister och arbetsterapeuter som kan hjälpa dig med vad det än må vara för skada så kan komma tillbaka till din träning.

Minimera riskerna

För att minimera riskerna att bli skadad när du tränar så är det bra att värma upp och stretcha innan du kör igång. Du blir smidigare och kroppen förbereder sig på att någonting är på gång. Muskler sträcks ut och syresätts i och med stretching och uppvärmning, du får igång blodcirkulationen i och med detta.

Ta det lugnt från början

Har du inte vanan att träna så ta det försiktigt till en början. Samma sak gäller om du inte träna på ett tag, det kan vara en fördel i början av säsongen ta det lite lugnt för att sakta öka träningsdosen. Det kan också vara att du inte använder rätt utrustning eller att den är felaktigt inställd, kolla så att att är som det ska med den utrustning du använder.

Vätska när man tränar

Det är också viktigt att du dricker när du tränar du inte får vätskebrist, du svettas ut en hel del under ett träningspass och för att kompensera så måste du få i dig vätska. Vatten fungerar utmärkt. Vila mellan olika pass så kroppen hinner återhämta sig och träna varierat så hela din kropp får den träning den behöver. Glöm inte att även stretcha efter träning så muskler får töjas ut.